ПРИЈЕДОР, 14. АВГУСТА /СРНА/- У мјесту Расавци код Приједора данас су почели радови на реконструкцији, доградњи и адаптацији подручне школе за шта су Министарство просвјете и културе и Влада Републике Српске обезбиједили 300.000 КМ.

U mjestu Rasavci kod Prijedora danas su počeli radovi na rekonstrukciji, dogradnji i adaptaciji područne škole za šta su Ministarstvo prosvjete i kulture i Vlada RS obezbijedili 300.000 KM. Riječ je o područnoj školi koja pripada Osnovnoj školi “Dositej Obradović” u Prijedoru, koja je sagrađena 1914. godine i trenutno ima 45 osnovaca.

– S velikom radošću smo ovdje zajedno sa roditeljima i đacima koji ovdje pohađaju školu da ozvaničimo početak radova, mada je škola do sada imala nekoliko rekonstrukcija, ali je s vremenom došla u jako loše stanje – rekao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Foto: Srna

Direktor OŠ “Dositej Obradović” Stevica Džogazović izjavio je da djeca konačno mogu da odahnu i da se već vesele novoj školi koju će uskoro dobiti.

– Škola će konačno imati uslove dostojno školama u 21.vijeku, a radovi podrazumijevaju kompletnu sanaciju, kao i adaptaciju i dogradnju postojećeg prostora gdje će biti smještena kotlovnica i sanitarni čvor. Unutrašnji prostor će činiti opremljene učionice, a na spratu kabineti i zbornica što će biti dovoljno za učenike od prvog do petog razreda koji pohađaju ovu školu – kaže on.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Rasavci Pero Milošević novinarima je izjavio da su mještani čekali dugo da počne sanacija škole.

– Konačno smo dočekali taj dan i djeca će nam sada imati bolje uslove za pohađanje nastave, a sa ovim se zaokružuje dobar dio infrastruktre u selu kao što su uređene svlačionice, igralište, renoviran društveni dom, a pored crkve imamo i parohijski dom i to je nešto čime mještani sada mogu da budu zadovoljni – rekao je Milošević.

Projekat za rekonstrukciju škole uradio je Zavod za izgradnju grada, a izvođač radova je preduzeće “Univerzal BS” iz Banjaluke, a rok za završetak radova je 120 dana.

SRNA/Srpskainfo

Video: Kozarski