Grad Prijedor otkazao je tender za nastavak izvođenja radova na rekonstrukciji područne osnovne škole u selu Rasavci budući da se na poziv prijavio samo dosadašnji izvođač radova, za kojeg je Komisija za javne nabavke utvrdila da ne ispunjava propisane uslove.
Radovi na rekonstrukciji, dogradnji i adaptaciji područne škole u Rasavcima počeli su u avgustu 2018. godine. Ministarstvo prosvjete i kulture i Vlada Republike Srpske obezbijedili su za ovaj projekat 300.000 KM.

Projektant je Zavod za izgradnju grada Prijedor, izvođač radova preduzeće “Univerzal BS” iz Banjaluke, a rok za završetak radova bio je 120 dana.

Do kašnjenja je došlo zato što projektom nije bila planirana zamjena stropova, budući da su napravljeni od čvrstih hrastovih greda, ali su prilikom izvođenja radova roditelji protestovali insistirajući da se zamijene i stropovi.

Skupština grada Prijedora imenovala je komisiju za utvrđivanje stvarne potrebe za sanaciju i rekonstrukciju područne škole u Rasavcima budući da realizacija ovog projekta kasni gotovo godinu dana u odnosu na prvobitni rok.

Ovo privremeno radno tijelo čine odbornici Rajko Drinić i Mirsad Duratović i diplomirani inženjer građevinastva Dragan Bursać.

Procijenjena vrijednost nepredviđenih radova je oko 200.000 KM.

Đaci nastavu pohađaju u matičnoj školi “Dositej Obradović”, a prevoz se i ove školske godine finansira iz gradskog budžeta.

Agencije/prijedor24h