????????????????????????????????????

olicija PU Prijedor uhapsila je Marinu B. (42) iz Prijedora zbog osnova sumnje da je počinila krivična djela ugrožavanje sigurnosti, oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari i narušavanje nepovredivosti stana.

Prijedorčanka je uhapšena u četvrtak, a tokom krim-obrade utvrđeno je da istog dana oko 13 sati došla u dvorište jedne porodične kuće u Prijedoru s namjerom da fizički napadne vlasnika Zorana K. i njegovu porodicu, koji u to vrijeme nisu bili u kući.

Sjekirom je razvalila ulazna vrata, a potom se popela na sprat kuće, gdje je sjekirom udarala po keramičkim pločicama, u kupatilu i kuhinji polupala ladicu s kozmetikom, a potom u dnevnom boravku nasrnula na drvenu komodu, gdje je polupala staklenu posudu i druge predmete koji su se tu nalazili.

Dan ranije Marina je izvjesnom Halilu K. putem SMS poruke na mobilni telefon uputila ozbiljne prijetnje po život, čime je počinila krivično djelo ugrožavanje sdigurnosti.

Prema prijedlogu tužioca Okružnog tužilaštva u Prijedoru, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru je prihvatio prijedlog da se Prijedorčanki odredi pritvor u trajanju od mjesec. Inače, prema nezvaničnim saznanjima, ona je odranije poznata po nasilničkom ponašanju.

Avaz