Policija iz Kozarske Dubice uhapsila je lice iz ovog grada čiji su inicijali D.K. /38/ zbog sumnje da je ispalilo nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da je osumnjičeni 27. avgusta u 1.40 časova u Kozarskoj Dubici u dvorištu porodične kuće lica čiji su inicijali M.R. ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

– Policija je izvršila uviđaj, kojim je utvrđeno da je osumnjičeni u dvorištu porodične kuće lica M.R. iz poluautomatske puške ispalio nekoliko hitaca, usljed čega je došlo do manjih oštećenja na kući oštećenog, dok povrijeđenih nije bilo – navodi se u saopštenju.

Tokom uviđaja, na licu mjesta pronađeni su i izuzeti materijalni dokazi, dvije čaure puščanog metka kalibra 7,62 milimetra i četiri neispaljena puščana metka istog kalibra.

– Na adresi stanovanja osumnjičenog u mjestu Brekinja, opština Kozarska Dubica, pronađeni su i izuzeti djelovi poluautomatske puške marke `CZ`, kalibra 7,62 milimetara, koju je osumnjičeni prethodno rastavio i koji je tokom kriminalističke obrade u potpunosti priznao izvršenje krivičnih djela – saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor slijedi podnošenje izvještaja zbog sumnje o počinjenim krivičnim djelima izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

SRNA/Srpskainfo