Makarska policija uhapsila je prije nekoliko dana Vladimira Kljajića, 40-godišnjeg državljanina Srbije, rodom iz Novog Pazara, zbog nekoliko krađa motocikala na području Makarske, ali tada je klupko njegovih zločina počelo da se odmotava.

Ubrzo je utvrđeno da ga traži i policija iz Luksemburga jer je tamošnji sud za njim raspisao i potjernicu zbog više teških krađa i razbojništava.

Takođe, Kljajić je poznat i srpskoj policiji jer je prije nekoliko godina punio stranice novina kada je pretukao fotografa iz Novog Pazara, i to navodno jer nije htio da ga fotografiše kada je u Novi Pazar stigao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kljajića splitska policija sumnjiči da je posljednja dva mjeseca na području Makarske i Tučepa počinio više krivičnih djela i tom prilikom ukrao tri motocikla i razne artikle iz jedne prodavnice.

Kljajuć je po Hrvatskoj pljačkao bahato. U jednoj od pljački došao je pred kancelariju advokata, samo sjeo na njegov motor, okrenuo ključ u bravi i odvezao se dalje.

Potom je dva dana kasnije, nešto poslije 11 sati, zajedno s Aleksandrom Karalićem ušao u prodavnicu u Makarskoj. Uzeo je sa police putnu torbu i u nju počeo da ređa razne vrste riba, sireva i drugih proizvoda i potom samo izašao iz prodavnice ostavljajući za sobom račun od nekoliko hiljada dinara.

Samo pola sata kasnije, ispred još jedne kuće ukrao je motor u čijem volanu se i dalje nalazio ključ. Po istom receptu, samo je sjeo na dvotočkaša i odvezao se dalje.

Njegovim krađama tu nije bio kraj. Mjesec dana kasnije, ispred restorana u Makarskoj, po provedenom receptu ukrao je još jedan motor “jamahu”.

Kada su ga kasnije tog dana zaustavili policajci on im je dao italijanski pasoš na ime Andrea Rosi. U tuđ pasoš samo je stavio svoju fotografiju. Policajci su odmah shvatili da se radi o lažnim dokumentima i priveli ga. Međutim, kriminalac se nije dao, pa je počeo da bježi, međutim upao je u rupu pored puta i slomio nogu, pa su ga policajci sustigli i uhapsili.

Istražni sudija je Kljajiću odredio pritvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja djela, a Kljajić je ponudio kauciju od 10.000 evra. Od tri ukradena motocikla dva su pronađena.

– Žalićemo se na ovu odluku i nadamo se da će ona biti usvojena, a kaucija prihvaćena – potvrdio je za “Slobodnu dalmaciju” poznati splitski advokat Vinko Gulišija kojeg je Kljajić angažovao, prenosi Blic.

Pretukao fotoreportera

O Kljajiću se pisalo 2015. godine kada je, tokom sastanka gradonačelnika i ambasadora nekoliko zemalja, pretukao fotografa Senada Župljanina, tada zaposlenog u Gradskoj upravi Novog Pazara.

– Čekao sam u hodniku s ostalim kolegama da fotografišem posjetu ambasadora kod gradonačelnika, kada je on nasrnuo na mene. Prvo me je verbalno vrijeđao, psovao, prijetio da će me naučiti pameti jer ga nema na fotografijama s premijerom Aleksandrom Vučićem, ministrom Rasimom Ljajićem i ostalim gostima koji su prethodnog dana posjetili Novi Pazar, a koje sam objavio na stranicama grada. Odgovorio sam mu da moj posao nije da slikam njega nego političare, što ga je razljutilo pa me je udario dva puta u glavu, a kada sam pao, šutnuo me je nogom u grudi – ispričao je tada Župljanin za medije.

Promenio ime

Kako je tada otkriveno Kljajić je promijenio ime, ranije se zvao Semir Ljaljič i živio je u Italiji, a onda je promijenio ime i prezime kako bi prikrio svoju kriminalnu prošlost.

Srpskainfo