Premijerke Srbije i Republike Srpske Ana Brnabic i Željka Cvijanović iskoristile su vrijeme pred početak odbojkaške utakmice Srbije i Bugarske da popiju kafu i razgovaraju o saradnji RS i Srbije, ali i uspjesima srpskih sportisa koji su proteklih mjeseci obradovali narod sa obje strane Drine.

Kafu sa premijerkama popili su i pojedini ministri u vladama Srbije i RS.

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Prijateljska utakmica ženskih reprezentacija Srbije i Bugarske počela je u 17 časova.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo što su Banjaluka i RS domaćini divnom sportskom događaju.

– Ovdje su domaćini zajedno RS i Srbija. Drago nam je da je Banjaluka centar ovakvih aktivnosti i da smo svaki put u prilici da se okupimo sa prijateljima iz Srbije – rekla je Cvijanovićeva.

Premijerka Srbije rekla je da joj je drago sto je iz Beograda stigla na utakmicu u Banjaluku i zahvalila se premijerki Cvijanović na pozivu koji joj je uputila na nedavnoj zajedničkoj sjednici vlada RS i Srbije.

– Tu sam da bodrim našu reprezentaciju i djevojke koje su se pripremale u RS. Posebno mi je drago da je ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić danas sa svojim timom dijelio sportsku opremu djeci u osnovnim skolama. Ova utakmica je privođenje kraju još jednog divnog dana za Srbiju i RS – rekla je Brnabićeva.

Banjaluci drago što je domaćin Srbiji

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da gromoglasan aplauz publike dokazuje koliko je Banjaluci drago što je domaćin reprezentaciji Srbije.

– Nadam se da ce djevojke imati uspješne pripreme i da će na takmičenju koje slijedi postići odlican rezultat. Posebno nam je drago što smo u prilici da u Banjaluci pozdravimo našu dragu premijerku Srbije Anu Brnabić koja je ovdje da bodri Srbiju, ali i Banjaluki i Srpsku – rekao je Radojičić.

Srpskainfo