Isprobajte crni melem. Tajnu njegovu čine prirodni sastojci – ulje od košpica tikve i pčelinji vosak. U jednom naučnom istraživanju analiziran je učinak ovog ulja na kožu i njegova djelotvornost protiv akutnih i hroničnih upalnih procesa kože.

Nakon istraživanja prikazane su i fotografije ljudi prije i poslije korišćenja melema i evidentno je poboljšanje kože lica u 95 odsto slučajeva nakon samo tri tretmana uljnim ekstraktom.

Protiv starenja: Ulje bundeve jako je bogato antioksidansima koji usporavaju proces starenja kože i ima visok nivo masnih kiselina. Ove hranlive supstance štite kožu od oštećenja i povećavaju njenu elastičnost.

Sadržaj vitamina E u ulju bundeve takođe je visok, a upravo je taj vitamin poznat kao “vitamin ljepote”.

Čini kožu mekanom i glatkom: Ako želite kožu kao kod beba, ovo ulje daće vam najbolji rezultat. Ono se može koristiti za sve tipove koža.

Ujednačava ten: Dragocjeno ulje bundeve ujednačava ten jer je bogato vitaminima A, C i E, za koje je poznato da podstiču stvaranje zdravih ćelija kože.

Napravite masku

– Potrebno je: kašika ulja bundeve, puna kašičica meda, 2 kašike šećera,  pola šolje jogurta.

– Priprema: Sve sastojke što bolje izmiksajte, držite na licu 10 minuta i isperite kasnije mlakom vodom.

Na kraju možete nanijeti svoju redovnu kremu za lice. Za hidriranu, meku, sjajnu, blistavu kožu koristite masku za lice barem jednom sedmično, piše portal “Zdravlje u kući”.

Srpskainfo