Dva bračna para, mlađi i stariji Filipovići, pokušali su da u glasačku kutiju ubace stare listiće, a da sa sobom ponesu one koji su danas dijeljeni na glasačkim mjestima. Iako sumnjivi od početka izbornoj komisiji u naselju Mladice, stariji bračni par uhvaćen je u izbornoj prevari, dok su sin i snaha, stare listiće uspjeli ubaciti.

“Vidjeli smo te neke izgužvane listiće, ali nismo blagovremeno uspjeli reagovati, već su ih ubacili u kutiju, da bi u osam časova i 20 minuta došli otac i majka od tog mladog Filipovića. Vidjeli smo da je otac ušao, vadi iz jakne glasačke listiće koji su ispunjeni, a vraća naše, i vjerovatno je to bio taj “Bugarski voz“, da vrati u jaknu te prazne, a ove popunjene da ubaci,“ rekla je Mirjana Stanišić, predsjednik biračkog odbora u MZ Mladice Istočna Ilidža

Policija je odmah došla na lice mjesta. Stanišićeva je dala izjavu o svemu što se desilo na biračkom mjestu. Bračni par Filipović priveden je u policijsku stanicu na saslušanje, stoji u saopštenju MUP-a Republike Srpske.

Na području PU Istočno Sarajevo, na biračkom mjestu u Mladicama, opština Istočna Ilidža, oko 8,20 časova članovi biračkog odbora uočili su kod dva starija lica, N.F. i D.F. stare glasačke listiće koje su namjeravali da ubace u glasačke kutije. Članovi biračkog odbora blagovremeno su reagovali i kod istih pronašli važeće listiće, nakon čega su obavjestili pripadnike MUP-a Republike Srpske koji preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti,“  saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Kako je ATV-u potvrđeno iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, stariji bračni par Filipović, nakon saslušanja, pušteni su kući. Policijski izvještaj je proslijeđen nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje, a pola sata blokade na biračkom mjestu biće nadoknađeno. U Bijeljini, u naselju Tombak, na sat i deset minuta bilo je prekinuto glasanje pošto je jedno lice namjerno oštetilo glasačku kutiju. U Federaciji BiH zabilježena su četiri incidenta narušavanja javnog reda i mira. U Mostaru desio se jedan od najvećih kada je muškarac skinuo pantalone i vrijeđao prisutne na  birackom mjestu.

ATV