U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenljivo oblačno vrijeme, povremeno sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu zemlje i temperaturom vazduha do 25 stepeni Celzijusovih.

Oblačno vrijeme zadržaće se cijelog dana u Hercegovini, na jugozapadu i zapadu uz kišu mjestimično, dok će u ostalim krajevima biti promjenljivo oblačno uz sunčane intervale, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema večeri u Hercegovini i jugozapadnim krajevima nakratko će prestati padavine, dok se u noći očekuje novo jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima i obilnije padavine, od 50 do 70 litara po metru kvadratnom.

Duvaće umjeren i jak vjetar, popodne i u noći sa olujnim udarima, južnih smjerova.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 14 do 18, na sjeveru i sjeveroistoku do 25 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha jutros u 8.00 časova: Bjelašnica 7 stepeni Celzijusovih, Mlječanica i Čemerno 11, Han Pijesak i Mlječanica 12, Kalinovik, Gacko, Sokolac i Prijedor 13, Zvornik, Mrakovica, Krupa na Uni, Banjaluka i
Novi Grad 14, Ribnik, Doboj, Srbac, Srebrenica, Tuzla, Zenica i Foča 15,
Mrkonjić Grad i Šipovo 16, Istočno Sarajevo, Bijeljina i Bileća 17, Kneževo 18, Sarajevo i Trebinje 19, te Majevac i Neum 21 stepen Celzijusov.

Meteoalarm izdao je crveno upozorenje za područje Livna zbog mogućih udara vjetra jugo od 70 do 100 kilometara na čas, dok je narandžasto upozorenje izdato za područje Banjaluke, Mostara, Bihaća i Trebinja zbog udara juga do 70 kilometara na čas.

Narandžasti meteoalarm zbog veće količine padavina izdat je za područje Livna, Mostara i Trebinja gdje se očekuju padavine do 80 litara kiše po metru kvadratnom, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

SRNA/RTRS