DARKO LAZIĆ TRPI JAKE BOLOVE Očekuje ga veoma DUG OPORAVAK, brzo će morati da stane na štake

Darko Lazić proveo je mirnu noć u Zemunskoj bolnici poslije jučerašnje operacije butne kosti i ugradnje proteze u kuk. Darka su rano jutros, prije vizite, posjetili roditelji i vjerenica Marina.

Uspjeli su na kratko da vide pjevača, koji danas trpi jake bolove poslije operacije.

– Darko je tokom noći bio pod lijekovima protiv bolova, pa je noć prošla mirno. Potpuno uobičajena postoperativna noć – otkriva za Blic izvor iz bolnice.

– KBC Zemun ima svoj kadar i rade operacije kakva je bila Darkova, ali njegova porodica je željela da doktori sa “Banjice” dođu i operišu ga – rekao je doktor za Blic.

Foto: Milan Ilic / RAS Srbija

Isti izvor kaže da će pjevačev oporavak nakon hirurških zahvata trajati najmanje pola godine, a da u bolnici zbog opšteg stanja i pojačanih rizika Darko mora ostati još najmanje mjesec dana.

– Zbog mogućih komplikacija čovjek sa povredama kakve su Darkove mora biti pod konstantnim ljekarskim nadzorom najmanje mjesec dana. Odmah i nakon operacije njemu je promijenjen položaj tijela i uzglavlje kreveta je uzdignito kako bi se smanjio rizik od skupljanja vode u plućima. Uz ovaj rizik njemu prijeti i embolija, začepljenje arterije ugruškom i tromboza, te mora da prima pojačanu terapiju antikoagulansima – objasnio je doktor za Blic.

Pjevač će u najkraćem roku dobiti pomagala, štake ili šetalicu, jer je obavezan stojeći položaj i šetnja u prihvatljivoj meri.

– On već narednih dana mora da ustane i šeta. Zbog polomljenih rebara i kompletne njegove situacije oporavak i prohodavanje moraju biti postepeni. Svi oko njega i on sam trebalo bi da budu vrlo strpljivi – zaključio je doktor.

Srpskainfo