Tradicionalnim zajedničkim ručkom u restoranu Rudničke direkcije u Rudar Prijedoru su stavili katanac na jesenji deo sezone 2018/19. u Prvoj ligi Republike Srpske u kojoj je osvojeno visoko treće mesto.

Igrače, stručni štab i čelnike kluba pozdravio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, nekad i sam golman Radnika-Urije i član više saziva klupske uprave, istakavši da očekuje da će Rudar Prijedor nastaviti i na proleće uzlaznom linijom.

-Uobičajeno je da se svake godine okupe fudbaleri, stručni štab i čelnici kluba i svečanim ručkom stave tačku na polusezonu što je bilo i sada i srećan sam što se ovakva tradicija nastala. Iz našeg grada poslali smo lepu sportsku sliku. Nakon prvog dela polusezone u drugom igrači Rudar Prijedora odigrali su više nego dobro, postigli sjajne rezultate što dokazuje da ista ekipa može i mnogo više i bolje, ako klubom rukovode pravi ljudi koji pošteno rade svoj posao. Igračima stručnom štabu i upravi kluba i u nastavku sezone, na proleće, želim sve najbolje, a ovom prilikom još jednom čestitam 90. rođendan kluba. Najavljujem da će Grad Prijedor i dalje podržavati Rudar Prijedor. Za sledeću godinu imamo određene planove i videćemo hoćemo li uspeti da ih realizujemo. Prvi cilj je svakako da ova ekipa ostane na okupu zajedno sa trenerima i da se vratimo u Premijer ligu BiH – istakao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Član uprave “rudara” Miran Kolar bio je zadovoljan postignutim rezultatima u jesenjem delu prvenstva:

-Uprava je zadovoljna na kraju polusezone koja je uspešna. U sezonu smo ušli sa dosta poteškoća, u prvih pet kola imali smo samo dva osvojena boda, ali nismo poklekli niti odstupili od svojih postavljenih ciljeva. Dali smo podršku igračima i stručnom štabu što se na kraju i isplatilo, pokazalo kao pravi potez. U narednom periodu treba da pružimo još veću i jaču podršku klubu i podmlađenom sastavu Rudar Prijedora. Kako ova postojeća uprava, tako i sponzori, ali i opšta javnost u Prijedoru. Takva vrsta podrške i pomoći je neophodna.

Šef stručnog štaba Rudar Prijedora Nedžad Žerić nije imao na startu sezone pozitivne rezultate, ali odjednom sve kao da se preokrenulo i “rudari” su zablistali punim sjajem.

-Sam početak prvenstva, i ako se vratimo na leto i start priprema, kada nas je napustio veliki broj igrača, selektirana je nova ekipa. Cilj je postavljen, da budemo u prvih šest ekipa i izborimo se za Ligu za prvaka, odnosno što bolji plasman u njoj. Pripreme su bile teške kao i start šampionata, ali verovali smo u sebe, bili uporni, nismo se predavali. Zajedničkim radom svih struktura u klubu, odnosno mladosti koja nosi poseban entuzizajam, voli da pobešuje, dokazuje se, uspeli smo da prebrodimo sve startne poteškoće. U poslednjih jedanaeast kola smo imali samo jedan poraz, dva nerešena i osam pobeda. Završili smo na trećem mestu i sada idemo na zalsužen odmor. Treba da napravimo analizu šta je bilo i kako. Dobro ćemo da zadržimo, a ono loše da ispravimo, da budemo još bolji, te napravimo iskorak i nastavimo ovako, u pobedničkom ritmu. Prvo da se što bolje odmorimo, a onda pripremimo za iskušenja na proleće – rekao je trener prijedorskog prvoligaša Nedžad Žerić.

Pored pomenutih aktera tradicionalnom svečanom ručku na kraju sezone, ali i ove kalendarske godine, prisustvovali su i Sranko Vujković, direktor RŽR Ljubija, sponzora kluba, član uprave Ranko Vučković, direktor Borislav Obradović, sekretar Veljko Janjetović, pomoćni trener Srđan Marjanović i fizioterapeut Vladan Lekanić.

Prozivka fudbalera Rudar Prijedora biće održana krajem januara iduće godine.

Davidović: Jedini pobedili Borac

Kapiten Ognjen Davidović, inače omladinski reprezentativac Republike Srpske i BiH je u ime igrača istakao:

-Nakon prvih pet kola malo ko je očekivao da možemo da napravimo ovako lep rezultat, obezbedimo bodovnu razliku i na kraju budemo treći na tabeli. Malo ko je verovao u nas, osim nas samih. Uspeli smo da se podignemo s dna što govori da imamo karakter kao takmičarska ekipa. Dobro smo radili, trudili se na treninzima, u poslednjih pet kola ostvarili smo isto toliko pobeda. Jedini smo savladali i jesenjeg šampiona banjalučki Borac. Zar nije dovoljno? Mislim da to sve govori o nama minule jeseni.

Sportski žurnal/Slavko BASARA