Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao da postoje zastoji u konstituisanju vlasti na nivou BiH.

“U Sarajevu se vodi politika, kreni da nigdje ne stigneš”, rekao je Dodik.

Dodik je naveo da je predsjednika Srbije upoznao sa situacijom u BiH, te da postoji želja da se što prije implementiraju izborni rezultati na niovu BiH, gdje će biti zastoj.

“Nama je važno da imamo najbolje moguće odnose sa Srbijom, koja se pokazala kao stabilan partner, ne samo ekonomski nego kada je riječ o poštovanju Dejtonskog sporazuma”, rekao je Dodik.

On je ponovio da BiH neće da prizna samoproglašeno Kosovo, te da što prije treba ukinuti takse koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije i BiH.

Dodik se zahvalio domaćinu na gostoprimstvu i rekao da su odnosi Srbije i BiH, kao i oni sa Republikom Srpskom, vjerovatno najbolji do sada, a onda mu se zahvalio na podršci, ulaganjima, izgradnji i pomoći koju Srbija pruža Srpskoj.

“Želimo što prije da implementiramo izborne rezutlate na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine. Nosni i Hercegovini treba da bude veoma važno da joj Srbija bude ključan partner u regionu”, istakao je Dodik.

Vučićevu ideju da se izgradi memorijalni kompleks – da se zločini nad Srbima koje su ustaše počinile nikad ne zaborave – podržava.

“Jasenovac je najveći mrtvi grad Srba. Ne smijemo biti neodgovorni prema generacijama koje dolaze”, poručio je Dodik., rekao je Dodik.

Izvor: ATV