Advokat Miodrag Stojanović smatra da najavljena inicijativa SDA o preispitivanju naziva Republika Srpska i pismo nekadašnjeg poglavara Islamske zajednice u BiH Mustafe Cerića upućeno srpskom narodu predstavljaju sinhronizovane aktivnosti najužeg bošnjačkog rukovodstva u ime SDA, čime se odvraća pažnja građana u BiH sa ključnih problema.

– Јedni idu sa pričom o nestanku Republike Srpske, a Cerić ide sa teškom artiljerijom i kaže – “Vi ste počinili genocid i ne zaslužujete da budete to što jeste” – rekao je Stojanović za Srnu.

Prema njegovim riječima, nema nikakve dileme da je i jedno i drugo dimna bomba koja ima za cilj da odvrati pažnju građana u BiH od ključnih problema.

– Ni jedno, ni drugo nema nikavo pravno uporište u bilo kom propisu ili ustavnom rješenju – ističe Stojanović.

Cerić, koji je predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa, uputio je otvoreno pismo srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i srpskom narodu u BiH i Srbiji povodom, kako je naveo, “Dodikove prijetnje da će Srbi izaći iz BiH ako Bošnjaci nastave da traže promjenu atributa `srpski` na imenu manjeg bosanskog entiteta”.

SRNA/RTRS