Sva takmičenja na Bjelašnici u okviru Evropskog olimpijskog festivala mladih, planirana za danas, odgođena su za sutra zbog vremenskih neprilika.

Takođe, na Јahorini je pomjerena druga trka slaloma za djevojke.

Inače, prvog takmičarskog dana na EЈOF-u biće podijeljeno pet kompleta medalja u tri sporta – alpskom skijanju, skijaškom trčanju i brzom klizanju.

Takmičenja u alpskom skijanju danas su počela na Јahorini trkom djevojaka u veleslalomu. Prva trka na programu je bila u 10:00 časova.

Zbog nevremena odgođena takmičenja na Bjelašnici (Foto: Kliks)

Zbog nevremena odgođena takmičenja na Bjelašnici (Foto: Kliks)

Na Velikom polju na Igmanu održane su dvije trke u skijaškom trčanju. U 10:00 je startala interval trka klasičnim stilom na 7,5 km za djevojke, dok je interval trka klasičnim stilom na dionici 10 km za dječake bila na programu od 12:00 sati.

Kvalifikacijama na Bjelašnici danas je trebalo da počene i takmičenje u snoubordu u disciplini, ali je otkazano zbog vremenskih neprilika.

Sva takmičenja u brzom klizanju održavaju se u Skenderiji. Za prve medalje su se od 10:05 borili dječaci i djevojke u urkama na 1.500 m, dok su od 13:45 sati na programu kvalifikacije u mješovitim štafetama na 3.000 metara.

Na EЈOF turniru u hokeju na ledu danas će u Olimpijskoj dvorani Zetra biti odigrana prva dva susreta 1. kola u kojim se sastaju Finska i Slovačka (od 15:00 sati) te Češka i Rusija (od 19:30).

Takmičanje u karlingu je počelo danas u dvorani Peki na Palama. Prvog dana na rasporedu je 12 susreta.

RTRS