Dvije različite proslave 14. februara u redovima crveno-bijelih

Svake godine je u Srbiji ista priča 14. februara, na dan kada se širom sveta proslavlja Dan zaljubljenih, ili Sveti Valentin, dok je u Srbiji to prema pravoslavnom kalendaru praznik Svetog Trifuna, zaštitnika vina.

Tako se iz godine u godinu Srbija polarizuje na dve strane, jednu koja slavi Dan zaljubljenih, i drugu koja proziva ovu prvu i ističe da tog dana Srbija slavi Svetog Trifuna, zaštitnika vina.

Društvene mreže su pune fotografija zaljubljenih parova, ali i onih drugih koji objavljuju ikonu Svetog Trifuna.

Takva podela nije zaobišla ni fudbalere Zvezde, gde imamo dve različite situacije. Jednu stranu drži kapiten Vujadin Savić, koji je apelovao na sve Srbe da ostanu svoji i da slave Svetog Trifuna, a ne Dan zaljubljenih.

Vujadin Savić je poznat po svojim tvrdokornim stavovima, kao i njegov otac Dule Savić, koji je nedavno to dokazao kada je pričao o Hrvatima,

Stori Vujadina Savića o Svetom Trifunu; Printskrin: Instagram/Savicvujadin

Zna se da je Vujadin veliki patriota i tradicionalni Srbin, tako da nije iznenađenje što je ovako reagovao 14. februara, a njegovoj nevenčanoj supruzi Mirki Vasiljević očigledno ne smeta što ne slave Dan zaljubljenih.

Vujadin Savić i Mirka Vasiljević; Foto: ATA Images

Sa druge strane, očigledno je da u Zvezdi ima i velikih romantika, a takav je novajlija Aleksa Vukanović, koji je svojoj devojci Kristini priredio iznenađenje za Dan zaljubljenih.

On je sobu ukrasio srcima, koja su bila razbacana po podu i vodila su do poklona i kolačića koji su bili na stolu, a takođe i do velikog srca koje je bilo ispred.

Takođe su imali i posebno dizajniranu odeću za ovaj dan, na kojima je pisalo Kristina + Aleksa.

https://www.instagram.com/p/Bt20pSbAvKv/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_script

https://www.instagram.com/p/Bt0lv9hg6Lo/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_script

View this post on Instagram

Kiss me, stop the time 😍🤗💋❤️

A post shared by Kristina Štrbac (@kristinastrbac) on

Telegraf.rs