U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati sunčano i veoma hladno vrijeme, a jak sjeverac duvaće u planinama i u Hercegovini.

U planinama se na momente očekuje olujni sjeverac, a u Hercegovini olujna bura. Tokom dana vjetar će slabiti, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha od nula do pet, na jugu do devet, a na planinama oko minus šest stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Hercegovini jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim krajevima umjereno oblačno.

U svim krajevima jutros je bilo veoma hladno sa jakim mrazom.

Na Bjelašnici je u 7.00 časova izmjereno minus 18 stepeni, na Sokocu minus 14, na Han Pijesku minus 13, na Čemernu minus 12, u Kalinoviku minus 10, u Banjaluci, Srebrenici, Šipovu, na Ivan Sedlu, Tuzli i u Sanskom Mostu minus devet, u Doboju, Mrkonjić Gradu, Krupi na Uni i Ribniku minus osam, u Bijeljini, Sarajevu, Višegradu, Srpcu, Gacku, Novom Gradu i Bihaću minus sedam, a u Zvorniku, Livnu i Gradačcu minus šest stepeni.

U Rudom je bilo minus pet, u Foči minus četiri, u Bileći minus tri, u Grudama minus dva, u Trebinju i Širokom Brijegu nula, u Mostaru jedan, a u Neumu četiri stepena Celzijusova.

Visina snijega na Han Pijesku jutros iznosi 53 centimetra, a na Čemernu 35 centimetara.

SRNA/RTRS