Tajna dobre linije i uspešne potrošnje kalorija krije se u seksu, tačnije – baš u određenim pozama…

Svakodnevnim “normalnim” seksom u pola sata troši se 150 kalorija, a divlji seks potroši 350 kalorija, što je jednako kao pola sata trčanja.

Seksolozi savetuju da se upražnjavate ovu aktivnnost tri do pet puta nedeljno, a vikendom i do dva puta na dan. Tako ćete iskoristiti najbolje od ove “vežbe”, a žene bi trebalo da kontrolišu svoj orgazam, odnosno da se pomeraju tako da dostignu najveći stepen stimulacije, jer tako upotrebljavaju najviše mišića, a u pozi kada su one na partneru. Na taj način najbolje vežbaju ramena, ruke i butine.

Osim toga, 15 minuta strastvenog ljubljenja ujutru, popodne i uveče, tri puta nedeljno, sagoreva oko 100 kalorija dnevo, što je 36.500 kalorija godišnje, dakle oko 4,5 kilograma.

Ako seksom želite da održavate liniju, trebalo bi svaki put da na seks potrošite najmanje 15 minuta, a poza koja aktivira najviše mišića kod muškaraca je – misionarska.

Od ostalih svakodnevnih aktivnosti, pranje prozora na primer, troši 336 kalorija u sat vremena, usisavanje 215, igranje s kućnim ljubimcem 204, a čišćenje dvorišta 362.

Ne zaboravite da se smejete. Deset do 15 minuta smeha troši 10-40 kalorija.

Izvor: Ordinacija.hr