Učenici i nastavno osoblje Osnovne škole “Kozarac” iz Kozarca kod Prijedora danas su uličnim trkama, turnirom u fudbalu, literarnim časom i priredbom obilježili 21 mart, Dan svoje škole. Ove godine tema je bila ljubav.

– To je ujedno i poruka koju šaljemo cijelom svijetu – rekla je Jasna Salihbašić, direktorica škole, koju trenutno pohađa 288 učenika u matičnoj školi u Kozarcu i područnom odjeljenju u susjednim Kamičanima. Škola, kako ističe Salihbašić, ima odličnu saradnju s mjesnom, ali lokalnom zajednicom, te s privrednicima i drugim brojnim donatorima.

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

– Pomažu nam u školskom priboru, a ljudi dobrog srca plaćaju i obroke za više od 50 učenika. To nije mali broj – ističe Salihbašić i dodaje da je trenutno u toku akcija uređenja školskog dvorišta. Osnovci iz ove škole pridružit će se 30 marta mještanima Kozarca u akciji uređenja naselja. U školskom dvorištu jedan kutak je rezerviran i za odlaganje pet-ambalaže od čije se prodaje finansira odlazak na ekskurzije ili nabavka školskog pribora za učenike slabijeg imovnog stanja.

Avaz