Govedarica kaže da će o toj ponudi SNSD-a biti odlučeno u nedjelju na sjednici Glavnog odbora SDS-a.

On je naveo da je na nedavno održanom sastanku sa SNSD-om razgovarano o strateškim politikama Republike Srpske u institucijama BiH.

– Ova vrsta razgovora treba svim političkim partijama, da vidimo kako Republika Srpska može da ide, ali je jasno ako govorimo o srpskom jedinstvu da ta priča ne smije da ima pozadinu raznoraznih političkih trikova. Ako imamo trikove, jedinstvo ne možemo imati i otvorićemo prostor jednoumlju – naveo je Govedarica.

Govedarica je podsjetio da je njemu lično ponuđeno jedno ministarstvo u Savjetu ministara.

– Nisam oduševljen tom idejom – rekao je Govedarica, ističući da, ako bi SDS i SNSD bili u partnerskom odnosu na nivou BiH, onda to treba da bude ravnopravan odnos u kojem niko nikome ne može da nameće personalna rješenja.

Govedarica je danas novinarima u Sarajevu rekao da bi uskoro trebalo da budu poznati kandidati za predsjednika SDS-a, ne želeći da precizira da li će se on kandidovati za ovu funkciju.

On je dodao da u unutarstranačkim razgovorima pokušava da napravi širok konsenzus oko jednog imena koje bi bilo prihvatljivo za sve, jer budući predsjednik treba da napravi potrebno stranačko jedinstvo.

– Tragamo za rješenjima. Imaćemo sjednice naših stranačkih organa – rekao je Govedarica novinarima, ističući da je u traganju za najboljim rješenjima svima jasno da je za to potreban visok stepen unutarstranačkog povjerenja.

SRNA/RTRS