Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra da je zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici 2. i 3. maja 1992. godine u Sarajevu sramota ne samo onih koji su to učinili, nego i onih onih koji ni poslije 27 godina ništa nisu uradili da počinioci tih zlodjela odgovaraju.

– Nažalost, ni poslije toliko godina, zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici nije doživio sudski epilog – rekao je Čubrilović u izjavi Srni.

Prema njegovim riječima, to govori da ni danas iz političkog Sarajeva nema poruke ni Srbima, ni drugim građanima BiH da se nešto želi učiniti na tom planu.

– Dobrovoljačka je ne samo sramota onih koji su to učinili, već i svih onih koji poslije toliko godina ništa nisu uradili da zločinci i počinioci tih zlodjela odgovaraju – naveo je Čubrilović.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske izrazio je nadu i uvjerenje da će u budućem periodu biti prisutno više razuma sa svih strana da bi zločinci odgovarali, ali i da bi se dostojanstveno obilježila smrt onih koji nisu zaslužili da završe na taj način.

U mjestu Miljevići u Istočnom Sarajevu danas će biti obilježeno 27 godina od stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, kada su ubijena njih 42, ranjen 71, a 207 zarobljeno i mučeno u logorima.

Od 42 poginula vojnika JNA, njih 32 bili su Srbi, šestorica Hrvati, po dva Bošnjaka i Albanca.

Zločin u Dobrovoljačkoj ulici ni nakon 27 godina nije dobio sudski epilog.

SRNA/RTRS