Darko Vesković, optužen da je sa Nemanjom Ivanovom učestvovao u ubistvu Blaža Đurovića (39) u oktobru 2018, nalazi se u samici u zgradi Specijalnog suda u Beogradu, zbog čega je na jučerašnjem suđenju protestovala njegova advokatica Zora Dobričanin Nikodinović.

Darko Vesković, koji je juče u Centralni zatvor prebačen uz ogromne mjere obezbjeđenja, tražio je da bude preseljen u grupnu sobu, ali je dobio odgovor “da je za njega dobro da bude sam”. On je u srijedu na suđenje u Centralni zatvor, gdje se održava zbog bezbjednosti, prebačen u pratnji Žandarmerije.

– On je u samici u pritvoru u Ustaničkoj i ne zna zbog čega za njega važe takvi uslovi. Pisao je upravi, molio da bude smješten u grupnu sobu, ali nije dobio zvaničan odgovor, već mu je usput rečeno da je “tako dobro za njega”. Mislim da se njegova bezbjednost i zdravlje tako dodatno ugrožavaju – rekal je juče branilac Darka Veskovića.

Kako podsjeća Kurir, Darko Vesković na suđenju u februaru ove godine nije želio da iznosi odbranu, ali je rekao da je njegova porodica upozorena da im je bezbjednost ugrožena i da su njegovoj porodici “upućene prijetnje od grupe Blaža Đurovića”

– Moj klijent je ranije rekao da su on i porodica ugroženi zbog plasiranja navoda u medijima da je postao svjedok-saradnik. Rekao je i da mu je brat pozvan u policiju i da mu je saopšteno da mu je život ugrožen. To se i obistinilo, pošto je teško ranjen u Njemačkoj – rekla je juče pred Višim sudom branilac Darka Veskovića, advokat Zora Dobričanin Nikodinović.

Ranjavanje u Njemačkoj

Pucnjava u kojoj je teško ranjen Veskovićev brat Miloš dogodila se sredinom prošlog mjeseca u berlinskom naselu Forst. Nepoznati napadači ušli su u kuću u kojoj su boravili Crnogorci i ispalili više desetina hitaca u Darka Mijovića, Nikolu Jovanovića, Miloša Pavićevića i pomenutog Miloša Veskovića. Potom su pucači pobjegli sa lica mjesta.

Odmah nakon pucnjave izdahnuli su Vesković i Jovanović, a Pavićević i Vesković su teško ranjeni. Tamošnji mediji prenijeli su da je ranjeni Vesković, iako izrešetan projektilima, uspio da izađe iz stana i nekako se dovuče do komšija, na čija vrata je bezuspješno kucao dok se nije onesvijestio usljed obilnog krvarenja.

Komšije su ga ujutru pronašle kako okrvavljen leži na otiraču ispred vrata. Odmah je pozvana hitna pomoć i ranjeni mladići su zbrinuti u najbližoj bolnici.

Prema skromnim informacijama koje je tamošnja policija pružila o ovom slučaju, postoje indicije da bi motiv mogla biti upravo osveta zbog ubistva Blaža, ali i nastavak rata crnogorskih klanova vođen sukobom narko-tržišta. Ovu drugu tezu potkrijepljuje činjenica da je u stanu pronađena velika količina marihuane, a istragom je utvrđeno da je stan korišćen za proizvodnju, skladištenje i pakovanje droge koja je kasnije preprodavana.

Istraga o ovom slučaju je i dalje u toku i za sada nije pozanto ko je pucao na Crnogorce i po čijem nalogu. Kako su napadači bili maskirani a njihovo oružje neposredno nakon pucnjave pronađeno zapaljeno, jasno je da se radi o profesionalcima, ali tamošnja policija ne želi da podijeli više informacija zbog mogućeg uticaja na istragu.

Srpskainfo