Darko Kostić, poznati modni kreator koji je uhapšen zbog polnog uznemiravanja i seksualnog napastvovanja, još se nalazi na prijemnom odjeljenju beogradskog Centralnog zatvora, a smješten je u ćeliju sa još dva pritvorenika.

Kako Blic saznajemo, prva noć u pritvoru za Kostića je protekla bez incidenata.

Modni kreator uhapšen je prošle nedjelje nakon što su ga dvojica mladića optužila da ih je polno uznemiravao, odnosno seksualno spopadao u svom stanu na Novom Beogradu. Nakon što je u njegovom domu u pretresu policija pronašla nedozvoljene supstance, po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva stavljene su mu lisice na ruke, a potom je postupajući tužilac zatražio i da mu se odredi pritvor.

Sud je taj zahtev uvažio, pa je Kostić već u nedelju iz suda preusmjeren u Centralni zatvor.

Kreator je prethodno molio sud da mu izrekne alternativne mjere pritvora – nanogicu koju bi mogao da nosi kod kuće – jer se plaši maltretiranja kojem bi bio izložen među pritvorenicima.

Taj strah nije bio neopravdan s obzirom na to da su među robijašima seksualni prestupnici jako često mete provokacija i nasilja.

Kostić se na takozvanom prijemnom odeljenju CZ, gdje se novi pritvorenici smještaju dok im prođu proceduru registrovanja i dok se ne rasporede u ćelije u kojima će ostati dok im pritvor ne bude ukinut. Svrha tog “odeljenja” je da osumnjičeni prođe ljekarske preglede i prilagodi se novom okruženju.

U ovom konkretnom slučaju, uprava zatvora je, baš zbog Kostićevog straha, posvetila i posebnu pažnju njegovoj bezbjednosti.

– On je smješten u pritvorsku jedinicu u kojoj se nalaze još dvojica osumnjičenih, koji se terete za krivična djela za koja su predviđene niže kazne. Prilikom dodjeljivanja ćelije uprava zatvora je obratila posebnu pažnju na to gdje će i s kim Kostić biti smješten, s obzirom na specifičnost i težinu djela za koje se sumnjiči. On će i nakon izlaska sa prijemnog odjeljenja biti pod budnim okom stražara, koji će paziti da ne bude izložen nasilju – kaže naš izvor.

Kostiću je, inače, pritvor određen da ne bi uticao na svjedoke i kako ne bi bio u mogućnosti da ponovi gnusno djelo za koje se sumnjiči. Tužilaštvo nastavlja istragu u ovom slučaju, a u ovom trenutku je poznato da modnog kreatora terete iskazi dvojice oštećenih: dječaka L. J. (15), koji je Kostića optužio da mu je bez njegovom znanja dao preparat za potenciju s namjerom da s njim ima seksualni odnos, i S. B. (20), koji je policiji rekao da mu je Kostić nudio kokain. Čestice ove opojne droge su, kako se sumnja, i pronađene u stanu modnog kreatora. Iako se u ovom trenutku tužilaštvo oslanja na iskaze samo dva pomenuta oštećena, sumnja se da je bilo još mladića, Kostićevih meta.

Srpskainfo