Mile Kovačević, predsjednik FSRS baš se počeo igrati i poigravati sa fudbalom Republike Srpske.
Dan nakon što je većina članova Izvršnog odbora i Skupštine FSRS zatražila vanredne sjednice na kojima je najavljena njegova smjena uslijedio je predsjednikov odgovor nezadovoljnoj većini članova “fudbalske vlade” srpskog entiteta. Hvatajući se, kao svaki advokat i pravnik, za zarez u procesima beskonačnosti, Kovačević je počeo da se igra i poigrava sa fudbalom Republike Srpske na način prepiske dokumenata.
Tako je Kovačević uputio pismo šestorici članova Izvršnog odbora FSRS koji su potpisali sazivanje vanredne sjednice, a to su potpredsjednici Dušan Marković i Milorad Lale, te članovi: Vico Zeljković, Dragan Aranđić, Mirko Milošević i Mladen Kršić. Ovaj dokument koji je juče predan u FSRS pored Kovačevića nisu potpisali još: Dragan Banjac, Rodoljub Oljača i Nikola Dakić.
U pismu Mile Kovačevića potpredsjednicima i članovima Izvršnog odbora FSRS piše sljedeće:

Iz svega je više nego jasno da je Mile Kovačević udario na fudbalsku većinu u Republici Srpskoj i da se kao pojedinac izdiže iznad cijelog fudbalskog sistema, Saveza, ali i Republike Srpske.
Kada se čovjek ovako grčevito bori da ostane na poziciji i položaju, iako ga fudbalska većina ne želi, onda stvarno ima neki “debeli” razlog!

SportDC