oštovani,
Na današnjoj telefonskoj sjednici Takmičarske komisije FSRS razmatrana je mogućnost odigravanja utakmica pod ingerencijom Fudbalskog saveza Republike Srpske uz prisustvo publike, a na osnovu zaključka Vlade Republike Srpske – Republičkog štaba za vanredne situacije, broj 86-1/21 od dana 19.05.2021. godine, kojim se u članu 5. dozvoljavaju takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista uz prisustvo publike i uz strogo pridržavanje mjera propisanih od strane JZU ”Institut za javno zdravstvo Republike Srpske”.

Takmičarska komisija FSRS dala je saglasnost za odigravanje utakmica m:tel Prve lige FSRS, Drugih i Regionalnih liga FSRS, kao i ostalih liga pod ingerencijom FSRS, uz prisustvo publike, na svim stadionima u Republici Srpskoj.
Članom 6. navedenog zaključka ove aktivnosti se sprovode uz punu odgovornost organizatora za strogo sprovođenje mjera propisanih od strane JZU ”Institut za javno zdravstvo Republike Srpske”, stoga Fudbalski savez Republike Srpske, klubovima dostavlja revidirani “KOVID-19, plan mjera”, koji su dužni u potpunosti primjenjivati.
To znači da će sutra na Gradskom stadionu u Prijedoru biti i gledaoci na proslavi šampionske krune Rudar Prijedora, treće u Republici srpskoj i povratka u Premijer ligu BiH.

Izvor: fsrs.org/SportDC