Drama koja se sinoć odigrala u Gandijevoj ulici u Novom Beogradu, podigla je na noge najprije policijske snage, a onda i građane glavnog grada koji nisu znali šta se dešava u ovoj prometnoj ulici.

Ipak, klupko je počelo da se odmotava oko ovog slučaja. Policija nije pronašla tijelo u stanu u Gandijevoj, ali je iste večeri pronađeno tijelo devojke (28) u automobilu parkiranom u Nehruovoj ulici.

Kako “Telegraf.rs” saznaje od upućenog izvora, sve se dogodilo kada je policija prije nekog vremena pronašla torbu kod jednog dilera, a u njoj je bio mobilni telefon na kom su bile fotografije isječenog tijela na komade.

“Operativnim radom policije saznali su koji je stan u pitanju. Kada su upali u taj stan, pronađeni su tragovi krvi, ali čini se da je sve brisano varikinom, kako bi tragovi bili uklonjeni. Vjerovatno je u dijelovima izneseno tijelo”, rekao je za “Telegraf” izvor poznat redakciji.

Kako je dalje naš sagovornik naveo, moguće je da je osoba kod koje je pronađena sporna torba i telefon, privedena prilikom pretresa, a cijela istraga otvorila je daleko strašniji slučaj.

Da podsjetimo, u četvrtak 24. septembra popodne policija je opkolila jednu zgradu u Gandijevoj ulici, sumnjajući da je unutra mrtva žena, ali prilikom ulaska u stan nisu pronašli tijelo.

“Vrata stana su razvaljena. Dve ekipe Hitne pomoći su izašle na teren, ali im je policija rekla da se povuku, što su ljekari i učinili”, nezvanično smo saznali sa lica mjesta.

Prema riječima komšija, policiji je javljeno da iz jednog od stanova dopire neprijatan miris, te su zbog toga alarmirani policija i Hitna pomoć.

Tijelo djevojke je pronađeno nakon nekoliko sati u automobilu parkiranom u Nehurovoj ulici. Poslato je na obdukciju, kako bi se utvrdilo da li je ubijena.

Telegraf.rs/ATV