Šef Kluba poslanika SNSD Igor Žunić rekao je danas u Narodnoj skupštini da je PDP, odlazeći ranije sa vlasti, ostavio iza sebe 150.000 nezaposlenih u Republici Srpskoj.

– Prodali ste 550 preduzeća u privatizaciji koja je bila kriminalna i ostavili radnike na ulici. Oko 180 miliona KM je ova vlast dala tim radnicima da im se uveže radni staž – podsjetio je Žunić.

On je naglasio da je tadašnja opoziciona vlast Fabriku glinice Birač prodala Litvancima, otpisala im obaveze, dala povlašćene tarife…

– I onda smo mi krivi za te Litvance… Ostavili ste dug od dvije plate u javnom sektoru, kao i tri penzije. Pričate o javnom dugu koji je tada sa 1,7 milijardi porastao na 3,1 milijardi KM ili 59 odsto BDP. Sada je taj dug 39 odsto BDP -naglasio je Žunić.

On je, komentarišući diskusije pojedinih opozicionih poslanika, ocijenio da PDP želi da se ta pogubna politika opet vrati, ali da građani nisu naivni.

– A kada govorite o Zakonu o igrama na sreću, nije prošla godina od kad smo ga usvojili i kada je 17 miliona KM po tom osnovu bilo u budžetu, a već sada imamo 60 miliona KM. Biće još više – rekao je Žunić tokom poslaničke rasprave Prijedloga Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2020-2022. godina, koji se donosi po hitnom postupku.

SRNA/Srpskainfo