Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas oko podneva u Istanbul gdje prisustvuje svečanosti povodom puštanja u rad dionice gasovoda “Turski tok”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je gasovod “Turski tok” od strateškog i životnog značaja za opstanak i budućnost Srbije i dalji napredak zemlje, u ekonomskom smislu prije svega.

Vučić je novinarima u Istanbulu, gdje danas prisustvuje svečanosti povodom puštanja u rad dionice tog gasovoda, istakao da je gas od ogromnog značaja za energetsku bezbjednost zemlje i privlačenje stranih investicija i da se zbog toga velike sile i bore i “tuku” oko toga.

On je najavio da će sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i turskim predsjednikom Redžepom Taiopom Erdoganom razgovarati i o tome kako jedna svjetska i jedna regionalna sila gledaju na problem na Bliskom Istoku, jer je to važno pitanje i za Srbiju, pošto će svaka eskalacija povećati cijene nafte i gasa.

– To za nas ne bi bilo dobro i o tom ću s njima razgovarati, da vidim kako oni na to gledaju – objasnio je Vučić.

Vučić i premijer Bugarske Bojko Borisov sastali su se danas u Istanbulu.

Vučić i Borisov su u bilateralnom susretu potvrdili bratske i prijateljske odnose dvije zemlje i razgovarali o gasovodnoj mreži, kao i diverzifikaciji gasnih izvora, objavljeno je na zvaničnom Instagram profilu predsjednika Srbije.

Izvor: Radio televizija Vojvodine/RTRS