Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas saslušalo predstavnike Srba iz regiona sa kakvim problemima se suočavaju, te da je karakteristika sastanka da su svi jasno stavili do znanja da je mir i stabilnost od prioritetnog značaja.

“Sa Republikom Srpskom i BiH imamo veoma bliske odnose, BiH je jedan od ključnih trgovinskih partnera, ali i Crna Gora i Makedonija, pa i Hrvatska i sve te zemlje su od izuzetnog značaja za Srbiju, jer su to prostori gde možemo da plasiramo našu robu”, istakao je Vučić.

Vučić i Dodik čestitali su Badnji dan, Božić i Novu godinu.

Sastanku, kojem je prethodilo unošenje badnjaka u zgradu Predsjedništva na Andrićevom vencu u Beogradu, osim Dodika, prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Srbije Ana Brnabić.

Na sastanku su učestvovali i predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac, predsjednik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoilković, lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević, kao i poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

RTRS