Po svemu sudeći, razlog privođenja je potreba policije za ličnim obrazloženjem Mitropolita zašto su vjernici ispred Hrama i da bi im objasnio koji je to danas praznik!

Danas na veliki hrišćanski i pravoslavni praznik Cvijeti, priveden je Mitropolit Amfilohije.

Nema objašnjenja zašto je priveden Mitropolit, ali kako nezvanično dobijamo informaciju policiji nije bilo jasno šta se danas, nedjelju dana prije Vaskrsa dešava u pravoslavnim hramovima.

Povodom praznika Ulaska Gospoda i Spasa Isusa Hrista u Jerusalim – Cvijeti, slave manastira Zlatica u Podgorici, Mitropolit Amfilohije služio je jutros u ovoj ranohrišćanskoj svetinji Svetu arhijerejsku liturgiju.

Osim Mitropolita, privedeni su i sveštenci koji su bili u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici: Mirčeta Šljivančanin, Velibor Džomić i Branko Vujačić.

Kako neimenivani izvor navodi, potom je mitropolit “održao čas vjeronauke u stanici policije na njihovo insistiranje”.

Da se režim ne zadovoljava udaranjem po SPC na svakom koraku i da je najveći i jedini problem Crkva (uprkos mnoštvu fotografija iz prethodnih dana gdje se na javnim mjestima narod okuplja, dok na gradilištima rade desetine nezaštićenih radnika i ne poštuju se nikakve mjere sem one koje donose profit vlasti itd.) priveden na informativni razgovor je i Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije!

Jasno je da se radi o vulgarnoj demonstraciji sile i torture protiv pravoslavnih vjernika, zloupotrebljavajući okolnosti epidemije.

Izvor: INS4