Dr Snježana Bursać Novaković, šefica Kluba poslanika SNSD u Parlamentarnoj skupštini BiH i pomoćnica direktora Zavoda za medicinsku rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“, još jednom je javnosti uputila snažnu poruku o borbi protiv korona virusa.

Ova političarka se izborila sa koronom, i sada se, nakon 14 dana provedenih u izolatorijumu u Studentskom centru “Nikola Tesla” u Banjaluci, te nakon dva uzastopna negativna testa, nalazi u kućnoj izolaciji.

-Ljudi su jako ustrašeni, ali kod najvećeg broja zaraženih, sve prođe sa lažim simptomima, to potvrđuju i svjetske statistike, a i moje iskustvo je takvo – rekla je Snježana Bursać Novaković.

Ona je poručila da teba vjerovati medicini i voditi računa o starijim ljudima i hroničnim bolesnicima.

-Ako saznate da ste zaraženi ili osjetite simptome koji mogu ukazivati na korona virus, budite sabrani i prijavite to. Vjerujte medicini i vodite računa o tome da virus ne smije doći do onih kod kojih on može izazvati težu kliničku sliku sa neizvjesnim ishodom – rekla je Bursać Novaković, koja se putem Skajpa gostovala u jutarnjem progamu RTRS.

Snježana Bursać Novaković je i ranije poručivala da je iskreno, odgovorno i pametno ponašanje ključ uspjeha u borbi protiv epidemije korona vurusa.

Čim je saznala da je bila u kontaktu sa osobom za koju se ispostavilo da je pozitivna na korona virus, ona se povukla u samoizolaciju, a kada je testiranjem potvrđeno da je zaražena, to je podijelila sa javnošću.

Više puta je iz Studentskog centra slala poruke, kojima je, kako je rekla, htjela da upozori da bolesne ljude ne treba stigmatizovati, jer to može podstaći ljude da skrivaju simptome i tako zaraze veliki broj onih sa kojima dolaze u kontakt.

Srpskainfo