Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da je 17 radnika hitne pomoći prijedorskog Doma zdravlja testirano i da su svi negativni na prisustvo virusa korona, a da se njihov kolega koji je pozitivan nalazi u studentskom domu u Banjaluci i dobrog je zdravstvenog stanja.

– Žena koja je zaražena je stabilna i u izolaciji je u našoj bolnici. Sin ove gospođe je testiran i nema tešku sliku. U izolaciji u bolnici imamo još jedno lice sa simptomima koje je testirano i čekamo rezultat, a nije u vezi sa ovom porodicom – rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice Štaba.

Pod zdravstvenim nadzorom se nalazi 111 lica, od kojih 87 u kućnoj izolaciji, a 24 u karantinu hotelu “Prijedor”, dok je 1.117 lica izašlo iz zdravstvenog nadzora.

– Јuče je jedno lice sankcionisano zbog kršenja mjera. Donesena je odluka da se sve mjere produže do 27. aprila. Imamo informaciju da je dobra snabdjevenost u velikim tržnim centirma, a slabija u manjim prodavnicama – naveo je Đaković.

On je za sutra najavio razgovore o provođenju mjera štabova sa vjerskim službenicima Srpske pravoslavne crkve i Islamske zajednice uoči velikih praznika.

Prema podacima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, u Prijedoru je registroavno 5 slučajeva oboljelih od kovida 19.

Dva su preminula, jedno lice je izliječeno, dva lica su u Studentskom centru “Nikola Tesla” u Banjaluci, a jedno u prijedorskoj bolnici.

Izvor: SRNA/RTRS