Poreski inspektor iz Prijedora uhapšen je jutros zbog sumnje da je primio mito od 5.000 maraka. Nezvanično, uhapšen je Nemanja Barović. Akciju je podržala i Poreska uprava.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, uz podršku prijedorske policije, izvršili su pretrese službenih i privatnih stambenih prostorija koje je optuženi koristio.

Kako je saopšteno iz MUP-a, inspektor je uhapšen u službenim prostorijama prijedorskog područnog centra Poreske uprave Republike Srpske, nakon samog izvršenja krivičnog djela. Kod njega je pronađen novac, ali i drugi predmeti koji mogu poslužiti u krivičnom postupku.

Nakon završene kriminalističke obrade, uhapšeni inspektor biće predat Republičkom javnom tužilaštvu, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske se zahvalilo građanima koji su prijavili ovaj slučaj.

– Pozivam i sve druge građane da prijavljuju ovakve slučajeve, kako bi se odgovorni za ova krivična djela procesuirali – istakla je načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je navela da su N.B. uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske na području Prijedora u okviru akcije kodnog naziva “Svodna”, koja se sprovodi pod nadzorom republičkog Tužilaštva, a usmjerena je na suzbijanje krivičnih djela koruptivnog karaktera na području Republike Srpske.

U saopštenju Poreske uprave Republike Srpske navedeno je da je jedan od strateških ciljeva u njihovom radu, osim borbe protiv sive ekonomije, i podrška suzbijanju korupcije i kriminala.

– Po dobijanju zvaničnih informacija o ovom predmetu od istražnih organa, u skladu sa zakonom odlučićemo i o pokretanju disciplinskog postupka protiv ovog inspektora. Odlučni smo da iz svojih redova odstranimo sve one koji su skloni činjenju krivičnih djela i koji ih čine, tako da ove aktivnosti idu u prilog tome – saopšteno je iz Poreske uprave.

Građani Prijedora su saglasni – mitu i korupciji mora se stati u kraj. Osuđuju ovakve postupke i ističu da treba uhapsiti sve one koji se bave korupcijom.

Poreska uprava Republike Srpske još jednom je pozvala građane da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja službenika Poreske uprave.

RTRS