Gospodin Azmir Husić je došao iz daleke Amerike i donio lovu u fudbal napaćene Bosne i Hercegovine, zemlje koja je verifikovana u američkom Dejtonu, Saveznoj državi Ohajo, 21. novembra 1995. godine.

Ako to nije znao, onda ga podsjećamo da je tada potpisan Dejtonski sporazum i konstituisana država dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda! Istorija SAD je glomazna  i sveobuhvatna, ali se gospodin Husić, pri povratku u “domovinu” iz dijaspore, morao raspitati o njenom funkcionisanju i zakonima, “ustrojstvu” i Ustavu.

Takođe, ulaskom u fudbal morao je i da se raspita, pa i pročita, “zakone” i statute UEFA i FIFA, da ih ne krši, jer je od Sloge iz Siminog Hana stvario Tuzla siti, promijenio opis i identitet jednog kluba zarad politike jednog naroda, koji želi apsolutni ekskluzivitet na “Dejtonskom prostoru”. I na grb novog kluba stavio je srebrenički cvijet što je apsolutno nedopustivo, provokativno i šovinistički potez nekoga ko misli da s parama može da uradi sve, pa čak i to da kupi plasman na međunarodnu scenu.

Mali glumci nisu za velike uloge, niti su se fudbalski anonimusi sa “dubokim džepom” mogli da izbore sa kompleksima niže vrijednosti. To je jednostavno tako, u životu, pa i fudbalu.

Ako uporedimo Banjaluku i Simin Han – neuporedivo!!!

Elem, otkri Husić svu fudbalsku “tajnu i zavjeru” u BiH pozivajući se na moral i odgovornost, pa poče da improvizionira situacije šta bi bilo da je Filip Arežina pogodio penal protiv Veleža, bilo bi ovo, on je najveći krivac, Borac bi u tom slučaju ovo ili ono… i tako redom. Sve zna čovjek, kao samoprozvani fudbalski prorok!

O tim nebulozama, s kojima se zdrav mozak i pamet ne mogu graničiti, mogu da pričaju samo oni ljudi koji se tim stvarima bave!
A gospodinu Husiću namještaljke, spletkarenja i fudbalski nemoral nisu nepoznati, jer ko ima pare može i da se bavi sa tim u BiH. Pogotovo ako su u pitanju američki dolari.

Gospodina Husića podsjećamo da je bio akter “afere punac” oko namještanja utakmica sa FK Sarajevo, i Mladosti iz Velike Obarske, kada ga je javno prozivao bivši direktor “bordo” tima Dino Selimović, a on mu uzvraćao tražeći novac za tamo neki dogovor, a poslije susreta Slobode i Sarajeva na Tušnju njih dvojica su se “gadno zavadili”. Kasnije je sve to prešlo i na “male” ekrane!

Onda je u novembru prošle godine gospodin Husić bio jedan od “prozvanih” u akciji SIPA po nalogu Tužilaštva BiH, ali se tada “obreo” u Americi, zbog kako je rekao poslova koje ima, ali ostala je ljaga koju ni do danas nije “izbrisao”.

Treba li pominjati Izbor najboljih sportista BiH u Holidej inu kada je dobio nagradu za najboljeg radnika kompletna delegacija FS BiH je ustala i napustila salu u jeku manifestacije, predvođena predsjendikom Elvedinom Begićem, uz komentar – ako je on taj, nama mjesto ovdje nije!!!
I tako redom…

Izgleda da se gospodin Husić počeo braniti neargumentima, tako što napada druge da bi odbranio sebe, izmišlja drugima grijehe kako bi oprao svoje…
Ramazan je, gospodine Husiću…

I udari čovjek na Borac, Banjaluku, Vicu Zeljkovića…
Klub koji je trpio tolike nepravde samo da bi spasio Premijer ligu BiH, grad u kojem je bio ugošćen na vrhunskom nivou, i kao funkcioner Slobode, ali i nacionalističke Tuzle siti, a da li je on u Tuzli bio baš tako gostoljubiv?

Da li je možda Vico Zeljković izmislio koronavirus da bi Borac izborio plasman u Evropu?

Gospodine Husiću, da je države, kakva BiH nije, sa Vama bi se Tužilaštvo ozbiljno pozabavilo zbog “afere punac” i akcije “Var”.
Fudbalski posleniče Azmire, da su UEFA i FIFA dosledne, kao što nisu, kao što nikada i nisu bile, vaš klub pod aktuelnim grbom, ne bi mogao da se takmiči u elitnom rangu…

Vi ste samo jedan od onih koji debelo koriste “beneficije” savremenog čovječanstva u kojem takvi kao Vi misle da sve mogu da završe parama!
Poštenje, pamet i Bog se ne kupuju sa tim papirićima kojima Vi mašete!

I na kraju, druže Azmire, niste kvalifikovani da procjenjujete epidemiološku situaciju ni u Federaciji BiH, ni u Republici Srpskoj, a ako to nesastavljeno spojite u ono što nazivate “ekskluzivnom domovinom” koja je “stvorena” u “Vašoj” Americi, onda ne možete da “ustanovite” to ni na nivou BiH. Jer niste ni epidemiolog, a ni ekspert u ministarstvu.

Izvor: SportDC