Nakon što su režirali jednu od najvećih senzacija ovosezonskog izdanja Kupa BiH, eliminisavši banjalučki Borac u osmini finala, fudbalere Rudara iz Prijedora u borbi za polufinale čeka još jedan premijerligaški ispit-dvomeč sa ekipom Tuzla Sitija.

Bojan Krulj, šef “Rudarove” struke, ne želi da se razmeće krupnim riječima, te obećava samo jedno-borbu do samog kraja.

“Očekuje nas zanimljiva utakmica protiv još jednog premijerligaša. Daćemo sve od sebe da napravimo što bolji rezultat i da se plasiramo u naredno kolo Kupa BiH. Respektujemo ekipu Tuzla Sitija koja je izbacila Široki Brijeg i u samom je vrhu bh fudbala, ali ćemo pokušati da odigramo što bolje kako bi ostvarili što bolji rezultat”, kaže Krulj za ATV.

U prvoj utakmici, 1.marta, fudbaleri Rudara idu na noge ekipi Tuzla Sitija, a revanš je 14 dana kasnije na Gradskom stadionu u Prijedoru.

“Druga utakmica se igra u Prijedoru i očekujem da uz pomoć publike i naših navijača napravimo dobar rezultat. U Prijedoru je lijep ambijent i očekujem da bude pun stadion. To je naša mala prednost, ali igraju se dvije utakmice i sve je moguće”, kaže Krulj.

Do četvrtfinala Kupa BiH stigli su i fudbaleri dobojske Sloge a naredni rival im je Velež koji brani trofej.

Ekipe su to koje su, jedna drugoj, bile na oku tokom antalijskih priprema, a ujedno i jedini premijerligaški okršaj u ovoj rundi takmičenja.

Zoran Ćurguz, šef stručnog štaba “Dobojlija”, ne krije da želju da se ponovi klupski uspjeh star deceniju, ali je svjestan i težine tog posla.

“U prvenstvu smo odigrali dvije utakmice. Jednu smo pobijedili, drugu smo odigrali neriješeno tako da imamo i pozitivan skor sa ekipom Veleža. U Antaliji smo, tokom priprema, bili u istom hotelu tako da sam imao priliku da posmatram njihov rad i sa te strane neće biti nikakvih nepoznanica. Velež je blagi favorit, ali mi ćemo pokušati da iskoristimo sve svoje sposobnosti kako bi se domogli polufinala Kupa BiH”, rekao je Zoran Ćurguz, šef stručnog štaba FK Sloga Meridian.

Borba za polufinale Kupa BiH čeka i fudbalere Radnika iz Bijeljine koji će na megdan Zrinjskom, dok ekipu sarajevskog Željezničara put do naredne runde vodi preko Zvijezda iz Gradačca.

Izvor: ATV