Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i uprava Aerodroma Republike Srpske nemaju informaciju kada će niskobudžetna avio-kompanija Rajaner da ponovo uspostavi letove sa banjalučkog aerodoroma.

– Uprava Aerodroma Republike Srpske je u stalnoj komunikaciji sa kompanijom Rajaner, ali zbog trenutne epidemiloške situacije u regionu i Evropi, još nije definisan tačan termin ponovnog uspostavljanja letova ovog operatera sa banjalučkog aerodroma – rečeno je za Srpskainfo u Minstarstvu saobraćaja i veza RS.

Po sticanju uslova za ponovno uspostavljanje avio-saobraćaja i definisanja tačnih termina ponovog uspostavljanja letova kompanije Rajaner sa banjalučkog aerodroma, javnost će, kako kažu, biti blagovremeno informisana.

“EX-YU Aviation” objavio je da će Rajaner operacije iz Banjaluke ponovo započeti 1. avgusta, a novi letovi za Bergamo u Italiji treba da krenu početkom zimske sezone 26. oktobra. Takođe, naveli su da Rajaner podružnica, Lauda, namjerava pokrenuti svoju novu odloženu uslugu iz Beča za Banjaluku 3. jula.

Rajaner je privremeno obustavio letove 18. marta sa banjalučkog aerodroma zbog pandemije korona virusa.

Izvor: Srpskainfo