Goran Krnjajić iz Kozarske Dubice imao je nepunih 15 godina, kada je stao na branik Srpske. Njegovi saborci i danas se toga sjećaju. Zato su odlučili da Goranu danas pomognu. Na njihovu inicijativu, uz pomoć resornog ministarstva, renoviran mu je krov.

Ratnih devedesetih, Goran je školsku torbu zamijenio puškom. Do kraja rata, braneći Srpsku, obišao je gotovo sva ratišta.

– Gorana znam još kao dijete. Otišao je u rat u Јasenovac gdje sam i ja bio. Komandat ga je lično vraćao kući dva, tri puta  preko Save. Međutim, on se uvijek vraćao nazad – priča Goranov saborac i ratni-vojni invalid Zoran Petković.

Na inicijativu reornog ministra Duška Milunovića, Goran je dobio struju, a danas mu je obnovljen krov koji je prokišnjavao.

– Ova pomoć mi znači puno… Šta da kažem, prezadovoljan sam i puno mi je srce. Volio bih da se svakome može pomoći – kaže Goran Krnjajić.

Oni koji su stvarali Srpsku, ne smiju biti zaboravljeni, poručuje predsjednik Boračke organizacije Srpske Milomir Savčić.

– Raznim aktivnostima i akcijama može se pomoći mnogim ljudima. To je naša obaveza, to je naša dužnost, to je borba za poboljšanje položaja naših saboraca – dodaje Savčić.

Duško Mulunović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite izrazio je zadovoljstvo što su se ovoj akciji odazvali i porodice poginulih boraca, ratni vojni invalidi, Boračka organizacija i ratni veterani.

Goranovi saborci poručuju da će nastaviti da mu pomažu, jer, kako kažu, onaj 15-godišnji dječak iz `92. to i zaslužuje.

Izvor: RTRS