Sanacija porodične kuće i staje ono je što prioritet porodici Šteković u selu Ševarlije kod Kozarske Dubice.

U dvije sobe nedovršene kuće, otac petoro djece, borac prve kategorije i ratni vojni invalid Zoran Šteković živi sa suprugom, sinovima, snahama i unučadima. Devetoro njih, a podrumske sobe iskorištene za smještaj stoke. 

Pomoć od resornog Ministarstva u iznosu od 5.000 KM značiće mu mnogo.

– Ovo mi znači puno, ja bih se zahvalio svima pogotovo ljudima koji su pokrenuli ovo i ministru koji je došao da vidi moju situaciju – rekao je Zoran Šteković, iz Kozarska Dubice.

Ministar kaže, potrudićemo se da pomognemo svakom borcu. Da se pomogne porodici Šteković inicijativa je stigla iz dubičke Boračke organizacije.

– Da im kažemo da nisu sami.. I da ona država za koju su se borili, prolijevali svoju krv, ratovali,  uvijek misli na njih. Mi ćemo uvijek za ovakve ljude uvijek naći i vremena i novca i materijalnih sredstava da obezbijedimo i pomognemo – istakao je Danijel Еgić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

– U svakom slučaju, ne stajemo, idemo dalje i ja ću koristiti priliku da pozovem sve ljude dobre volje da pomognu ovu porodicu. Boračka organizacija će sa svoje strane uraditi sve da ova akcija bude uspješno privedena kraju – rekao je Nenad Bulić, predsjednik Boračke organizacije Kozarska Dubica.

Svi koji žele da pomognu porodici Šteković mogu kontaktirati Boračku organizaciju opštine Kozarska Dubica putem brojeva telefona 052/424-700 i  065/858-951.

Autor: Srpskainfo

FOTO: RTV KD/YOUTUBE/SCREENSHOT