Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da da će dati Bog da se u crnoj Gori čuje glas naroda i da se iskorijeni duh bratoubilaštva.

Vladika je istakao da je ustanak naroda protiv nacifašizma 13. jula 1941. godine velika stvar, ali da nije u redu ubijati svoju braću.

– Podijelili su narod na tom bratoubilaštvu, a ta podjela i danas traje, što se vidi u Crnoj Gori, koja je donijela bezakoni zakon o slobodi vjerospovijesti koji ugrožava crkvenu imovinu, i ne samo to – rekao je mitropolit Amfilohije.

On je naglasio da “danas rade još veće zlo nego što su radili komunisti, jer su su opljačkali i ono što su komunisti ostavili, preduzeća, te je narod ostao bez posla”.

– Ne treba se čuditi što je narod “darnut” u živac ustao da brani svetinje, od djeteta do starca. Daj Bože da oni koji su na vlasti čuju taj glas naroda, jer ako ga ne čuju, onda im nema spasa, ali daće Bog da će se čuti glas naroda – rekao je mitropolit koji je danas služio u Herceg Novom.

Izvor: SRNA/RTRS