Radovi na izgradnji tribina na stadionu OFK „Brdo“ se privode kraju. Ovih dana su postavljene stolice na tribine, koje su tribinama ali i kompletnom stadionu dale jedan sasvim novi, ljepši izgled. Trenutno su u toku završni farbarski radovi nakon čega će se postaviti i reklamne table. Kapacitet tribina je 300 mjesta. Potpun završetak radova i stavljanje tribine u funkciju bit će do sljedeće prvenstvene utakmice koju OFK „Brdo“ igra na domaćem terenu u nedjelju 06.09.2020.godine.
Sredstva za izgradnju tribina su osigurana dobrovoljnim prilozima članova, prijatelja i poštovaoca kluba. Sredstva za kupovinu i ugradnju stolica na tribinama, u iznosu od 4.200,00 KM, obezbijedio je Mirsad Duratović, odbornik DF-a u Skupštini Grada Prijedor, koji je danas posjetio stadion i OFK „Brdo“.

Na naše pitanje kako je došlo do ove akcije nabavke stolica i njegovog angažmana u tome, Duratović nam je odgovorio:
„ Kada sam od članova uprave kluba saznao da su u fazi nabavke stolica i da je ponuđena cijena dobavljača 18,oo KM/kom. bez ugradnje, odlučio sam da pokušam pomoći klub. Kontaktirao sam dobavljača „SPORT-X“ d.o.o. Sarajevo koji mi je ponudio 300 komada stolica po cijeni od 14,oo KM/kom. i ponudom da ugradnja stolica bude doprinos dobavljača izgradnji tribina. Zatim sam u kontaktima sa Ministarstvom omladine,porodice i sporta RS-a dobio obećanje da će Ministarstvo finansirati kompletnu nabavku ali je na kraju, zbog određenih političkih pritisaka i pokušaja iz samog Prijedora da se ovaj projekat zaustavi, odobrilo 2000,oo KM. Ostatak nedostajećih sredstava u iznosu od 2200,oo KM je bila moja lična donacija. Želim da se zahvalim Ministru porodice, omladine i sporta RS-a, Sonji Davidović i vlasniku firme „SPORT-X“ d.o.o. Sarajevo, Ismetu Hadžimuratoviću, na pomoći koju su pružili u realizaciji ovog projekta.“


Duratović je inače jedan od osnivača OFK „Brdo“, prvi sekretar kluba a bio je i dugogodišnji član uprave kluba.

prijedor24h