Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić kaže da odluka CIK da US zabrani učešće na lokalnim izborima, a da njega kazni sa 10.000 KM, predstavlja „boljševizam“.

Stevandić za Srpskainfo tvrdi da se CIK na taj način stavio na stranu njegovih političkih protivnika, te dodaje da će ih „dobiti“ na Apelacionom odjeljenju Suda BiH.

– Ne postoji argumetacija, oni se bave umjetničkim tumačenjima spota. Ono što je najvažnije, član CIK Arnautović je već objavio priču o nekim obavještajnim stvarima. Očito je da to obavještajno postoji koz paraslužbe i da su u tome vjerovatno on, Bakir, Osmica i DF. Samo to može da bude neki uzrok, a pravno i sudski je to neodrživo. Nadamo se vrlo brzom rješenju – kaže Stevandić.

Poručuje da će u sudskom procesu „razotkriti čime se CIK bavi“.

– Nesposobni da provedu izbore, da kontrolišu izborni proces, stavili su se na jednu stranu i bave se diskreditacijom političkih protivnika. Sa ovim su dokazali da oni nisu nikakav CIK nego su koMbinacija bošnjačkih agentura i skup političkih protivnika strankama koje su na vlasti u RS. Ovo će Ujedinjena Srpska da prebrodi, da dobije na sudu, ali je samo pokazatelj da se CIK potpuno izgubio – poručuje Stevandić.

Izvor: Srpskainfo