Dječiji vrtić “Radost” Prijedor neće raditi od 1. do 15. januara zbog kolektivnog godišnjeg odmora, a sa radom nastavlja 18. januara.
Direktor Dječijeg vrtića “Radost” Gordana Jekić izjavila je da je Gradskoj upravi upućen zahtjev da razmotre mogućnost da se u prvoj polovini januara organizuje kolektivni godišnji odmor, što je i prihvaćeno.

“Mi u ovoj godini zbog pandemije nismo koristili odmor u julu i avgustu, kao što je uobičajeno, tako da je ovo jedini način da svoje zakonsko pravo iskoristimo u propisanom roku. Takođe, imamo zaposlenih koji su u izolaciji ili na bolovanju, a u prvih 15 dana januara ima više neradnih dana, te vjerujemo da to neće biti veliko opterećenje za roditelje”, rekla je Jekićeva novinarima u Prijedoru.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović rekao je da je danas održan sastanak sa predstavnicima vrtića, da je analizoran njihov zahtjev i da će biti ispoštovan.

“Roditelji će plaćati 50 odsto cijene za taj mjesec”, rekao je Pavlović.

Sastanku su prisustvovali predstavnici sindikata i savjeta roditelja Dječijeg vrtića “Radost” Aleksandra Kremić i Zoran Mršić.

Izvor: Agencije