Pripadnici Policijske uprave Prijedor i školska saobraćajna patrola Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz ovog grada realizovali su zajedničke preventivne aktivnosti povodom početka drugog polugodišta školske godine.
Tom prilikom pripadnici školske saobraćajne patrole su, zajedno sa pripadnicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja iz Prijedora, osim pješačkih prelaza u neposrednoj blizini školskih ustanova, regulisali saobraćaj s ciljem bezbjednog kretanja pješaka odnosno učenika.

“Pripadnici školske saobraćajne patrole pokazali su zavidno znanje u poznavanju i primjeni propisa iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Uz poštovanje epidemioloških mjera, aktivnosti su sprovedene sa ciljem unapređenja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na bezbjednost djece školskog uzrasta”, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Policijska uprava Prijedor apeluje da vozači prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu, naročito na putnim pravcima na kojima se u većem broju kreću učenici, kao i u neposrednoj blizini škola, te da na tim dionicama u saobraćaju učestvuju sa posebnom pažnjom.

Aktivnost je realizovana u okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja koja se na području Policijske uprave Prijedor sprovodi od 25. do 29. januara.

Izvor: Agencije