БЕОГРАД, 17. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић у обраћању добитницима одликовања

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su u Srbiji stvorene dvije mafijaške grupe, uvezene iz Crne Gore, naglašavajući da će biti nastavljena borba držve protiv mafije, ali da treba utvrditi ko im je iz državnog aparata pomagao.

Vučić je rekao da se uhapšeni pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka brane ćutanjem i da odbijaju poligrafsko ispitivanje.

On je naveo i da je bilo mnogo podrške mafiji iz različitih političkih segmenata, te da su i razni pripadnici policije davali informacije Belivukovoj grupi o suparničkom klanu.

– Iskorištene su navijačke grupe, kao i skladišta na stadionima. Beograd je bio važan kao logistički centar i veliko tržište za drogu. Naša odlučnost da pobijedimo mafiju je toliko velika da ne postoji laž kojom će da nas pobjede. Dok sam živ boriću se protiv njih, neću im dati da slome Srbiju! – naglasio je Vučić.

Predsjednik Srbije je na pres-konferenciji rekao da su “navijači” uzimali razliku od prodaje droge na ulici, a da je Belivuk služio gazdi koji je u Crnoj Gori.

– Riječ je o uvezenoj mafiji, ubicama i kriminalcima, a onda je stvorena snažna podružnica ovde koja je, zahvaljujući tržištu ovde, stvorila vojsku bez vrhovnog komandanta koji je bio u drugoj zemlji i strahovito moćnu armadu kojoj sada stajemo na rep. Međutim, to nećemo uspjeti dok ne otkrijemo ko im je iz državnog aparata pomagao – rekao je Vučić.

Vučić ne isključuje mogućnosti i da su razni visoki funkcioneri pomagali ovim grupama, što je “zločin bez presedana”, ističući da će to morati biti dokazano.

– Nisu mogli da čine ovako surove zločine bez podrške. Baš zato radimo ovako žustro i želim da pohvalim koordinaciju BIA i MUP-a Srbije koji nikada nisu bili bolje uvezani. Hrabrost i odlučnost tužioca za organizovani kriminal je velika – kaže Vučić.

On je istakao da Srbija sada nije dozvolila da joj ubiju premijera i da je riješena da održava bezbjednost i mir.

Autor: SRNA/RTRS