Gradska uprava Prijedor od iduće sedmice imaće novo odjeljenje – za poljoprivredu i ruralni razvoj, a na njegovom čelu naći će se diplomirani inženjer poljoprivrede Danijel Egić.
Egić je od 2012. godine zaposlen u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, gdje je od 2015. godine na poziciji šefa Područne jedinice Prijedor, a do 2012. godine ima petogodišnje radno iskustvo u poljoprivrednim apotekama.

U Gradskoj upravi Prijedor Odsjek za poljoprivredu do sada je funkcionisao unutar Odjeljenja za privredu i poljoprivredu, a sada se ovo odjeljenje dijeli na dva odjeljenja, gdje na čelu Odjeljenja za privredu ostaje dosadašnji vršilac dužnosti načelnika Rade Rosić.

Sadašnji Odsjek za poljoprivredu organizovan je na više lokacija unutar centralne zgrade Gradske uprave i u izmještenim objektima, što je otežavalo funkcionisanje.

Ubuduće će cijelo Odjeljenje biti na jednom mjestu centralizovano, u uslovnim prostorijama i na dovoljno površine u zgradi nove tržnice u naselju Pećani.

Egićevo imenovanje za vršioca dužnosti načelnika novoosnovanog odjeljenja je na dnevnom redu sjednice Skupštine grada Prijedora koja je zakazana za ponedjeljak, 29. mart, u 10.00 časova.

Izvor: Agencije