Nošenjem “bubice” na sastanku na kojem su prisustvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković napravio je neprimjeren gaf koji nije smio da se desi, istako je predsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović gostujući u Јutarnjem programu RTRS-a.

– To me krajnje zabrinulo i podsjetilo na neke osobe u Srbiji koji putem marketinga prave političku poziciju. Dužnost političara je da se jačaju institucije, rekonstruišu škole, opremaju bolnice, grade putevi. oni trebaju da racionalno upravljaju državnim novcem. Kada se sve to realizuje, marketing dolazi tek na kraju. Nisam pristalica marketinga bez proizvoda, internet šema, društvenih mreža i neozbiljnih gafova – naveo je pokrajinski premijer.

Mirović je napomenuo da je odmah reagovao i kritikovao ovaj gaf na Instagramu, iako to, kako kaže, rijetko čini, ali je to, ističe, bio toliko neozbiljan potez.

– Malo me je i zabolio taj čin, jer sam bio svjestan ozbiljnosti posjete Vučića Banjaluci i Republici Srpskoj – naglasio je Mirović.

Autor: RTRS