Na Jahorini je u srijedu održan sastanak lidera opozicije i to samo dan nakon što je na Mrakovici održan sastanak lidera vladajuće koalicije.

PIŠE: Darko Momić

U nastavku donosimo stenogram sa sastanka opozicije zato što je onaj sa sastanka lidera vladajućih stranaka jednoličan, monoton i nije interesantan. Kome nije jasno zašto je jednoličan i neinteresantan neka se obrati svom ljekaru ili farmaceutu. Sastanak opozicionara održan je u hotelu „Termag“, a domaćin je bio lider SDS-a Mirko Šarović.

ŠAROVIĆ: Dobar dan, dobar dan… Znao sam ja ko će meni prvi doći (dočekuje na vratima Nešića, dok se u pozadini vide iscrpljeni članovi Predsjedništva SDS-a čija imena uglavnom nisu poznata široj javnosti).

NEŠIĆ: Dobar dan (skida masku i kreće da se ljubi sa Šarovićem, a u pozadini lebdi smrknuti duh Marka Pavića).

ŠAROVIĆ: Neka, neka, nećemo se ljubiti, još se osjetiš na Milu (u pozadini namiguje Vukota Govedarica).

NEŠIĆ: (prevrće očima i sjeda za sto)

BORENOVIĆ: Good afternoon, mister Mirko.

ŠAROVIĆ: Dobar dan, Branislave, dobar dan. Ti to ideš od naših prijatelja, pa ti ostao engleski, aa…

BORENOVIĆ: Yes! Ovaj, da, da… Imaš pozdrave od onih 40 obavještajaca, haha… (prolazi i sjeda u pročelje, a u pozadini se vidi Milko Grmuša kako traži stolicu)

VUKANOVIĆ: Pomozi vi Bog, čestiti ljudi (vadi telefon i snima skup, a u pozadini se čuje ogovaranje)

ŠAROVIĆ: Evo stigao je i Vukan, pa možemo početi. S obzirom na epidemiološku situaciju smatram da je bilo potpuno opravdano da zakažemo ovaj sastanak i pokušamo postići jedinstvo o tako važnom pitanju kao što je da li ćemo slaviti slavu (u pozadini svi značajno klimaju glavom). To je jedina tačka dnevnog reda, a kasnije možemo pod tačkom razno ako neko ima još nešto. Što se tiče SDS-a, mi smo prošle godine proslavili slavu i 30 godina stranke, pa ove godine možemo i skromnije. Pošto Petrovdan pada u ponedjeljak, biće sve mrsno, pa eto da znate. Brane?!

BORENOVIĆ: Mi kako smo počeli slaviti ona Tri Jerarha, tako je udarila epidemija. Ove godine smo proslavili samo zato što nisam mogao živ ostati od Mihajilice, al’ nismo zvali goste (u pozadini se čuje God save the queen dok Milko napušta sastanak).

NEŠIĆ: Ja bih samo da ponovim da DNS nije glasao ni za jedan prenos nadležnosti (u pozadini svi prevrću očima osim Duška Ivića i Radislava Jovičića).

ŠAROVIĆ: Nešiću, krsna slava?!

NEŠIĆ: Odluku o tome donijeće organi stranke (u pozadini samo Duško Ivić i Radislav Jovičić prevrće očima).

VUKANOVIĆ: Vukanovići krsnu slavu slave od Svetoga Save i nema tog Luke Petrovića koji će to promijeniti.

ŠAROVIĆ: Dobro, hvala. Hoćemo li usaglasiti zaključak?

NEŠIĆ: Ja predlažem da se na slavama ukinu sitni kolači i mala piva (u pozadini se čuje odobravanje).

VUKANOVIĆ: Nešiću, to predlažeš samo da bi pridobio glasove onih koji piju kliparu (u pozadini mu aplaudira Jelena Trivić).

NEŠIĆ: Evo predlažem da to bude zajednički zaključak (u pozadini se svi zgledaju).

VUKANOVIĆ: Ma da, a BN će objaviti da si ti predložio. K’o da smo mi od juče (u pozadini).

ŠAROVIĆ: Platić… Ovaj, zamolićemo Vladu da ne objavi. A može li ovako? Neka bude da Vukan predlaže to za sitne kolače, a Nešić to za malu pivu. Šta kažete?

BORENOVIĆ: Ljudi, ajde da požurimo dok se toga nisu sjetili oni sa Mrakovice (u pozadini Slaviša Marković nešto šapuće na telefon).

VUKANOVIĆ: Koji sa Mrakovice? Pa ko od njih slavi slavu?

NEŠIĆ: Slavi Dodik Đurđevdan.

VUKANOVIĆ: Je l’ de?! To si zapamtio zato što si iš’o kod njega na slavu (u pozadini se smijulji Jelena Trivić).

NEŠIĆ: Nisam ja nikad išao na slavu kod njega, nisam ja Incko.

BORENOVIĆ: Ljudi, nemojte se svađati (u pozadini Anja Petrović kucka nešto po telefonu).

VUKANOVIĆ: Ko se svađa? Kad si ti mene vidio da se svađam? (u pozadini se čuje grohotan smijeh). Meni ništa nije smiješno. Prošli put me niste zvali na sastanak, sad me Draško nije zvao na Dan Grada, mene niko ne zove osim ovih sa Jutjuba i iz američke ambasade. Neću više da se igram s vama, pogotovo s tobom, Draško. Ti hoćeš u svemu da budeš glavni. E, pa ne može (u pozadini Draško diže dva, pardon tri prsta).

ŠAROVIĆ: Dajem Drašku riječ (u pozadini Miladin Stanić čačka nos).

DRAŠKO: Vukane, nisam te zvao zato što su mi rekli da Vučić ne podnosi da u njegovoj blizini ima neko popularniji od njega (u pozadini se čuje kako neko povraća). A što se tiče slave, predlažem da ne izlazimo odavde dok se ne dogovorimo da svi slavimo Sv. Vasilija Ostroškog (u pozadini se svi krste).

VUKANOVIĆ: (ćuti, zamišljeno gleda u daljinu i sklapa prste na rukama)

ŠAROVIĆ: Hvala, Draško. Evo imamo konkretan prijedlog. Ima li neko nešto da doda? (u pozadini Rado Savić zijeva od dosade)

NEŠIĆ: Imam ja dva amandmana (u pozadini Draško pada u nesvijest, polivaju ga vodom)

ŠAROVIĆ (udara šakom od sto, a od čuda niko ne može sebi da dođe): Dakle, sitni kolači i mala piva po volji do daljeg! O amandmanima ćemo na idućem sastanku. Brane, ti budi domaćin, al’ organizuj sastanak prije Petrovdana. Tad ćemo se dogovoriti i ko će biti dolibaše. I nemoj da bi neko rekao novinarima o čemu smo razgovarali.

(u pozadini se opet čuje Žare: Čkalja, đe mi je tekst?)

Izvor: Banjaluka.net