U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje sunčano i umjereno oblačno vrijeme, uz mjestimično moguću kišu i temperaturu vazduha do 25 stepeni Celzijusovih.

Prijepodne i tokom dana ostaje slično vrijeme, promjenljivo sa povremenom i mjestimičnom kišom u većini krajeva.

U sjevernom pojasu lokalno će biti obilnije padavine. U južnoj polovini zemlje će biti sunčanih perioda, gdje se tokom dana očekuje rast oblaka nestabilnosti koji će dati prolaznu kišu ili po koji pljusak i grmljavinu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Prestanak padavina biće prvo na zapadu i sjeverozapadu, uz smanjenje oblačnosti, kasnije poslijepodne u centralnom pojasu, a u toku večeri u većini ostalih mjesta.

Vjetar će biti slab južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura vazduha biće između četiri i devet, na jugu do 13 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna između 19 i 25 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Srpskoj i FBiH danas je bilo oblačno sa kišom. U većem dijelu Hercegovine prije podne je bilo pretežno sunčano, a povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana je uslovilo lokalne pljuskove.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica minus dva, Han Pijesak, Čemerno, Ivan sedlo šest, Kalinovik, Mrakovica sedam, Sokolac osam, Mrkonjić Grad, Srebrenica, Drinić, Jajce, Tuzla devet, Šipovo, Bugojno, Gradačac, Livno, Sarajevo deset, Nevesinje, Srbac, Bijeljina, Doboj, Drvar 11, Gacko, Ribnik, Banjaluka, Zenica 12, Rudo, Foča 13, te Bileća, Višegrad, Sanski Most 14 stepeni Celzijusovih.

U Prijedoru je u 14.00 časova izmjerena temperatura vazduha 15 stepeni Celzijusovih, zatim u Novom Gradu 16, Trebinju, Bihaću i Širokom Brijegu 18, Mostaru i Neumu 19, te u Stocu 20 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo