Iako je gradonačelnik Draško Stanivukovic prošle godine tokom predizborne kampanje govorio kako ga politika ne interesuje, već isključivo Vrbas i Banjaluka, opet se ispostavilo da su njegove tvrdnje samo manipulacija i laž.

Najavljivao je čist i pitak Vrbas, a Zdravstveni inspektor je sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske izvršio uzrokovanje vode za kupanje na rijekama Vrbas i Vrbanja te saopštio da se zbog povećanog broja bakterija, voda ne može smatrati bezbjednom za kupanje.

Crveni alarm je odavno upaljen, a bakterije nađene u Vrbasu udaljile su Banjalučane od njihove rijeke. Stiče se utisak da Stanivukovića nije briga kako da se ovaj problem u najvećem gradu Srpske riješi.

On je o ovom problemu tokom prošle predizborne kampanje govorio kako planira da pronađe i druge, a ne samo budžetske izvore finanisranja, za izgradnju kolektora na rijeci Vrbas.

Stanivuković od pustih obećanja, pokazao je samo pasivan odnos prema ovoj problematici, a isticao je kako će oni biti Gradska uprava koja se suočava sa problemima.

,,Ukoliko postoje određeni problemi ne vidim razlog da bježimo od njih’’ rekao je Stanivuković početkom ove godine.

Zbog nemara Gradske uprave i gradonačelnika Draška Stanivukovića Vrbas je ugrožen, te na pet banjalučkih kupališta, kupanje nije dozvoljeno, jer je voda puna baketrija i potencijalni je izvor zaraze.

Uzorci su uzeti sa sljedećih kupališta:

Kupalište “Slap” Novoselija na rijeci Vrbas

Kupalište “Sitari” Ulica od Zmijanja Rajka na rijeci Vrbas

Kupalište “Abacija” Ulica T. Tihe Damjanovića na rijeci Vrbas

Kupalište “Zelena” Ulica carice Milice na rijeci Vrbas

Kupalište “Borik” Ulica Save Kovačevića na rijeci Vrbas

Među uzorkovanim kupalištima, tu su i dva na rijeci Vrbanji:

Kupalište “Žuti most” naselje Vrbanja na rijeci Vrbanji

Kupalište “Zeleni vir“ naselje Vrbanja na rijeci Vrbanji

Na Banjalučanima je da odluče da li će se ovog ljeta rashlađivati u Vrbasu ili će vrele dane dočekati u svojim domovima.

Izvor: Banjaluckeprice