Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 13. jula 2021. godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su Izvještaj o krivičnom djelu i učiniocu protiv lica Ć.H. i S.H. iz Cazina, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela utaja poreza i doprinosa i zloupotreba ovlašćenja u privredi, saopšteno je iz PU Prijedor.

Osumnjičeni Ć.H. kao odgovorno lice društva ograničene odgovornosti u Cazinu i S.H. kao odgovorno lice područne jedinice tog društva u Novom Gradu, u periodu od 2013. do 2015. godine, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi za ovo pravno lice, tri zaposlena radnika u Novom Gradu nisu prijavili Poreskoj upravi i u jedinstveni registar socijalnog osiguranja, niti su prijavljivali obračun i plaćanje poreza na lična primanja i doprinosa na isplaćene lične dohotke, navodi se u saopštenju.

U periodu od 2010. do 2015. godine nisu prijavljivali sredstava i rezultate poslovanja, nisu plaćali porez na dobit, niti su vršili obračun i plaćanje poreza na lična primanja i plaćanje doprinosa na isplaćen lični dohodak radnika.

Izvršenjem ovih krivičnih djela, osumnjičena lica oštetila su Budžet Republike Srpske u ukupnom iznosu od 47.976,27 KM, saopšteno je iz PU Prijedor.

Izvor: RTRS