Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, iako se kleo u Banjalučane i nudio im razna predizborna obećanja u vidu “kula i gradova”, radi sve, osim da brine o stanovnicima najvećeg grada Srpske.

Da je tako, govori i činjenica da svaki dan obilazi druge gradove i opštine, dok u matičnom, ostavlja ispucale asfalte, lažne projekte, zagađen Vrbas, imaginarne fontane, besplatne prevoze.

Nakon što se prije svega nekoliko dana ukopao u vlastite laži o besplatnom javnom prevozu za penzionere, ponovo je nastavio sa istom praksom.

Naime, tokom posjete Rogatici, 3. jula, obraćajući se tamošnjem stanovništvu, izgovorio je još jednu, u najmanju ruku notornu laž, a to je da je budžet Republike Srpske čak 40 puta veći od banjalučkog.

Ponovo se u praksi pokazalo da ovom srednjoškolcu matematika nije jača strana. Evo i zašto.

Narodna skupština Republike Srpske je na 17. posebnoj sjednici, održanoj 17. decembra 2020. godine, usvojila budžet Republike Srpske za 2021. godinu u iznosu od 3.795.000.000 KM. Budžet Srpske za trenutnu godinu veći je za 159.000.000 KM nego što je bio drugi rebalans budžeta za prošlu godinu.

S druge strane, Skupština Grada Banjaluka je 15. aprila jednoglasno usvojila budžet Grada za 2021. godinu, i to u iznosu od 149.770.000 KM.

Matematika je jednostavna, računica kaže da dolazimo do zaključka da budžet Republike Srpske za 2021. godinu nije 40, nego oko 25 puta veći od budžeta Banjaluke.

Izvor: ATV